TESTENINE Z LOSOSOM

Delite z ostalimi:

testenine z lososom

Losos vsebuje veliko vitaminov in mineralov, najbolj znan pa je po visoki vsebnosti beljakovin in zdravih maščob. Med njimi so tudi nenasičene omega 3 maščobne kisline, ki varujejo srce in preprečujejo mnoga obolenja. V kombinaciji s polnovrednimi testeninami predstavlja zdrav in hitro pripravljen obrok.

Sestavine

300 g lečinih svedrčkov
300 g lososovega fileja
150 g zamrznjenega graha
2 dl sladke smetane (ali nadomestek)
4 žlice olivnega olja
Bio mediteranska sol
Poper
Peteršilj

Priprava

Lososove fileje začinimo z Bio mediteransko soljo in poprom ter popečemo na oljčnem olju 2-3 minute na vsaki strani. Nato jih narežemo ali natrgamo na koščke, pri čemer kožo odstranimo, razen če je hrustljava. V tem primeru jo nasekljamo in potresemo po kuhanih testeninah. 

Svedrčke skuhamo po navodilih, da so še čvrsti. K lososu dodamo zamrznjen grah in zalijemo s sladko smetano. Kuhamo 2 minuti in po potrebi začinimo z Bio mediteransko soljo. Nato s penovko predenemo kuhane testenine v omako in previdno premešamo. Po potrebi prilijemo vodo, v kateri so se kuhale testenine. Na krožniku potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Odlično, zdravo in lahko kosilo je pripravljeno v 15 minutah!

Kako naredimo jed bolj zdravo?

  • Izberemo ekološko pridelana živila.
  • Uporabimo običajno sladko smetano, ki ne vsebuje aditiva karagenan.
  • Uporabimo hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje, ki ohrani vse biološko aktivne snovi, ki povečajo obstojnost olja in pozitivno vplivajo na organizem. V oljčnem olju je veliko polifenolov, ki jih prištevamo k antioksidantom rastlinskega izvora. Polifenoli povečujejo oksidativno stabilnost olja ter preprečujejo oksidacijske procese v našem telesu.