TESTENINE IZ ČRNEGA FIŽOLA S SUŠENIM PARADIŽNIKOM

Delite z ostalimi:

Testenine iz crnega fizola s susenimi paradizniki
Testenine iz črnega fižola so bolj hranljive od običajnih testenin, zato jih v enem obroku pojemo precej manj. Obenem vsebujejo tudi veliko beljakovin (približno toliko kot meso), zaradi česar so primerne za prehrano športnikov, ki potrebujejo beljakovine za obnavljanje mišic, kakor tudi veganov, ki potrebujejo alternativne vire beljakovin.

Seveda pa testenine iz črnega fižola predstavljajo odličen obrok za vsakogar. Imajo nekoliko močnejši okus, zato se ne ujamejo z močnimi omakami. Odlično pa se ujamejo s sušenim paradižnikom in česnom, kot vam predstavljamo v tem receptu.

Sestavine

300 g testenin iz črnega fižola

100 g kuhanega pršuta ali veganski nadomestek

100 g sušenega paradižnika

3 stroki česna

Mediteranska zeliščna sol ali zelišča: origano, timijan, bazilika

Parmezan

Priprava

Kuhani pršut narežemo na drobne kocke in jih na ponvi popečemo. Uporabimo lahko aromatično olje od sušenega paradižnika, kar precej ga dodamo. Dodamo na koščke narezan sušeni paradižnik in rahlo popečemo. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, dodamo kuhane testenine iz črnega fižola, ki smo jih kuhali 2-3 minute v slani vodi. Premešamo, dodamo mediteransko sol ali začimbe, po potrebi dosolimo, pražimo še 2 minuti in postrežemo posuto s parmezanom.