MLADA ŠPINAČA S ČEŠNJEVIM PARADIŽNIKOM IN MOZARELLO

Delite z ostalimi:

Mlada špinača s češnjevim paradižnikom in mozzarello

Špinača je bogata z vitamini A, K, in C, vsebuje pa tudi veliko folne kisline, ki je še posebej pomembna v času nosečnosti. Pomaga pri številnih procesih v našem telesu, saj pospešuje presnovo in varuje telesne sluznice, obenem pa poskrbi tudi za lepo kožo, nohte in lase. Paradižnik je bogat vir vitamina C in A, ki podpira imuniteto, vid in zdravje kože. Vsebuje tudi vitamin K, ki je dober za vaše kosti, in kalij, ključno hranilo za delovanje srca, krčenje mišic ter vzdrževanje zdravega krvnega tlaka in ravnovesja tekočin. Solato posujemo še s popečenimi sončnicami in ji s tem dodamo še številne esencialne aminokisline, vitamine in minerale.

Sestavine

200 g mlade špinače
100 g češnjevega paradižnika
200 g mini mozzarelic
50 g sončničnih semen
Oljčno olje
Balzamični kis
Bio brusnična sol

Priprava

Mlado špinačo operemo. Češnjeve paradižnike in mozzarelice prerežemo na pol. Špinačo, paradižnike in mozzarelo začinimo z Bio brusnično soljo, oljčnim oljem in balzamičnim kisom ter premešamo. Posujemo s sončničnimi semeni.

Kako naredimo jed bolj zdravo?

  • Izberemo ekološko pridelana živila.
  • Solato pojemo s kosom polnozrnatega kruha.
  • Izberemo hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje. V oljčnem olju je veliko polifenolov, ki jih prištevamo k antioksidantom rastlinskega izvora. Polifenoli povečujejo oksidativno stabilnost olja ter preprečujejo oksidacijske procese v našem telesu.