TESTENINE S FETO IN PARADIŽNIKOM

Delite z ostalimi:

Testenine s feto in paradiznikom

Ta recept smo našli na socialnih omrežjih in ga preizkusili, saj je zelo enostaven in okusen. Malo smo ga prilagodili, da predstavlja bolj zdrav in polnovreden obrok. Dodali smo špinačo, ki je bogata z vitamini A, K, in C, vsebuje pa tudi veliko folne kisline, ki je še posebej pomembna v času nosečnosti. Paradižnik je bogat vir vitamina C in A, ki podpira imuniteto, vid in zdravje kože. Vsebuje tudi vitamin K, ki je dober za vaše kosti in kalij, ključno hranilo za delovanje srca, krčenje mišic ter vzdrževanje zdravega krvnega tlaka in ravnovesja tekočin. Namesto običajnih testenin pa smo izbrali lečine, ki vsebujejo manj ogljikovih hidratov in več beljakovin.

Sestavine

Lečini ali grahovi svedrčki
400 g feta sira
500 g češnjevih paradižnikov
4-5 strokov česna
1 manjša rdeča čebula
4 žlice olivnega olja
200 g sveže špinače
1 žlička Bio pizza mix začimbne mešanice

Priprava

Češnjeve paradižnike, feta sir, česnove stroke in na rezine narezano čebulo damo v globoko ponev ali pekač, primeren za pečico. Začinimo z bio pizza mix začimbo, prelijemo z oljčnim oljem in narahlo premešamo. Nato razporedimo po pekaču in damo v pečico na 200°C za pol ure. Medtem skuhamo testenine po navodilih in operemo špinačo. 

Po pol ure feta sir in česen zmečkamo in zmešamo s paradižniki, da dobimo omako. Nato dodamo svežo špinačo in premešamo, da ovene. Dodamo še odcejene testenine in po potrebi nekaj vode, v kateri so se kuhale. Odlična jed je pripravljena, da jo pohrustamo!

Kako naredimo jed bolj zdravo?

  • Uporabimo polnovredne Biogetta testenine.
  • Izberemo ekološko pridelana živila.
  • Uporabimo hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje, ki ohrani vse biološko aktivne snovi, ki povečajo obstojnost olja in pozitivno vplivajo na organizem. V oljčnem olju je veliko polifenolov, ki jih prištevamo k antioksidantom rastlinskega izvora. Polifenoli povečujejo oksidativno stabilnost olja ter preprečujejo oksidacijske procese v našem telesu.